Exploria 2.0
Woensdag 9 Oktober, 2013, 22:22

Beste mensen,


De afgelopen jaren hebben we heel veel leuke dingen meegemaakt.
Niet iedereen is al zo lang lid, maar iedereen weet de geschiedenis en heeft ook zelf veel gedaan.


De laatste tijd is het heel wat rommeliger geworden en daarom zijn meerdere moderatoren en andere spelers weggegaan.
Daar zijn verscheidene redenen voor geweest:

  • De spelers werden steeds jonger en onvolwassener.
  • Door de grootte werdt de server minder persoonlijker.
  • De moderatoren kregen het drukker in het echte leven.
  • De communicatie en onderhoud ging langzaam achteruit.


Dit zijn meerdere punten die erg vervelend zijn en die niet zomaar simpel op te lossen zijn.
Daarom hebben wij, de moderatoren, de afgelopen weken erg gebrainstormed en nagedacht over hoe/of we verder wilden gaan.


Wat wij als visie hebben is de server hercreëren zoals we begonnen waren.
Vroeger waren wij niet de server met meer dan 2000 gebruikers, de server waar iedereen elkaar de hoofden insloeg, waar er op het forum gezeurd werdt en waar niemand elkaar meer goed kende.
Vroeger, waren wij een kleine server, met nauwelijks plug-ins, iedereen kende en vertrouwde elkaar. Dat is wat we willen.


Daarom gaan we een nieuwe server beginnen.


Ons idee over de huidige server:

  • Het huidige forum wordt over +- 1 maand bevroren. Hij blijft online, maar hij wordt niet meer gebruikt.
  • De huidige server wordt over +- 1 maand opgeheven. Hij blijft tot die tijd online, daarna is alles weg (worldback-up op aanvraag!)
  • Alle rangen die lager zijn dan moderator worden verwijderd.
  • De website blijft online.


Ons idee over de nieuwe server:

  • Premium, alleen betaalde minecraft spelers.
  • White-list, nieuwe eisen, alleen na een zeer goede introductie.
  • Nieuwe discussieplek, nieuwe interface en veel overzichtelijker.
  • Bijna geen plug-ins.
  • Vliegen verboden, McMMO actief.


Met deze maatregelen willen we de kleine, oude, vertrouwde sfeer terugbrengen en alleen de aardigste mensen overhouden.
Komende zondagochtend wordt de nieuwe server gelaunched.
Dit bericht zal ook naar alle veteranen gestuurd worden via de mail, geplaatst worden op het forum en op de website.


Voor verdere vragen ben ik bereikbaar in de forumpost.
Voor dringende vragen ben ik bereikbaar op: [email protected]


Met heel veel liefs,


~l104693


Crashes verholpen?
Dinsdag 12 Februari, 2013, 22:09

Beste leden!


Vanochtend hoorde ik van de moderatoren heel slecht nieuws. Alle player.dat files waren verwijderd doordat de server meerdere keren achter elkaar chraste. Toen ik om zes uur s'middags thuis kwam heb ik tot nu heel hard gewerkt om alles weer te maken. De inventory's komen jammer genoeg niet meer terug maar men heeft toch hun meeste rijkdom in de kisten zitten. Ik ben uren bezig geweest met de oorzaak van de crash vinden, de server updaten en overschakelen op een nieuw opstartsysteem. Ook zijn alle plug-ins op de server weer up-to-date en werkt mcMMO weer goed!


Als het goed is loopt de server nu weer lekker! Laat het weten als je dingen merkt! En excuses voor de downtime


~l104693

Happy new year!
Maandag 31 december, 2012, 15:20

Beste allemaal,


De moderators van Exploria! wensen jullie allemaal een gelukkig en gezond nieuwjaar!


~BalkondeurAlpha

Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!
Woensdag 26 December, 2012, 21:00

Hee mensen van Exploria! De afgelopen week was een rumoerige week. We hadden door 1.4.6 een tijdelijke map waar het, zoals altijd, een grote chaos was... Ik was de afgelopen dagen op vakantie en had dus geen tijd om te updaten. Vandaag teruggekomen en meteen alles geupdate!


Hopelijk wordt het weer een gezellige tijd op de permanente map!


~l104693

Server downtime
Donderdag 4 Oktober, 2012, 12:11

Vannochtend vroeg kreeg ik bericht van unknown5 en van MagicShiny dat de server offline was. Toen ik probeerde te connecten via mijn inlog werkte zelfs dat niet! Er was blijkbaar iets mis met het hosten van de server zelf, dus ik kon het jammer genoeg niet zelf verhelpen. Ik had meteen mijn hosting-company gecontacteerd en ik had gelukkig snel bericht. De server is ongeveer twee uur offline geweest, Maar de server is nu weer online!


downtime

Onze excuses voor de downtime.


~l104693

De MobArena!
Zondag 23 september, 2012, 20:30

Hier zijn we weer, we hebben goed nieuws voor de 1.7 spelers! (en alle andere natuurlijk!) De Mob-Arena van de 1.7 map (Explora-tijd) is teruggezet in de 1.3.2 map. l104693 en de Moderatoren zijn druk bezig met alles instellen, voor degene die de Mob-Arena niet kennen: De Mob-Arena is een arena waar je kan vechten in een groep tegen monsters, verdeeld in waves of rondes, na een bepaald aantal rondes krijg je beloningen. We zullen jullie op de hoogte houden over de Mob-Arena. Dus, jullie zullen deze week een nieuwe activiteit kunnen doen op Exploria.


Let the games begin!


Stay Tuned!


~Demolicious

Bringing Back The Old People!
Zondag 16 september, 2012, 20:15

Het Exploria-Team is al enkele keren aan het brainstormen geweest om alle Oud-Explorianen eens te contacteren over onze nieuwe veranderingen. Hierbij heeft de machtige beheerder l104693 alle oud-spelers een mailtje gestuurd met alle info. Het heeft lang geduurd om de mails door te sturen, maar toch is het gelukt. We hopen dat veel oud-spelers terugkomen, en staan we klaar om ze op te vangen in ons nieuwe Exploria, met nieuw forum, Vps en nieuwe naam!


Dus aan alle spelers die terug zijn gekomen: Welkom terug, en veel plezier op Exploria!


Stay Tuned!


~Demolicious

Explora Crisis
Vrijdag 17 Augustus, 2012, 16:00

Het was donderdagavond 16 augustus, de moderatoren hadden een vergadering gepland om de veranderingen van de 1.3 update te bespreken. Helaas waren Balkondeuralpha en L0lZard afwezig. Het is 20:00 en iedereen is op tijd voor de vergadering. We gaan van start en bespreken enkele dingen rond de VPS die we plannen om binnen enkele dagen te gaan launchen. Al snel komen we uit bij de nieuwe website waar we in discussie raken over de donator rang en hoe we onszelf veilig stellen van een rechtszaak mocht er iets misgaan. Zo verstrijkt de tijd terwijl een aantal dingen besloten worden rond de website, inkomsten en andere dingen, de taken worden verdeeld en we schrijven de spawn wedstrijd uit.


De vergadering is tegen 22:00 voorbij en iedereen gaat weer aan de slag. Enkele beginnen zelfs al met hun taken als het forum opschonen of andere dingen. De avond gebeurt er niet veel meer.


De volgende morgen zit ben ik al om 7:30 wakker na maar 5 uur slaap en ga achter mijn computer zitten om verder te gaan op het forum. Ik wil het forum laden en krijg tot mijn verbazing een melding van een onveilige inhoud van mijn virusscanner. Ik reageer verbaasd en probeer het opnieuw, zelfde melding. Hierbij laat ik het rusten totdat de andere mods online komen op skype. Al snel komen ik erachter dat dot.tk onze service heeft stop gezet omdat we te populair werden en nu willen ze dat we 20 dollar per jaar gaan betalen. Ik val bijna van mijn stoel van verbazing, ik bel direct l104693 op om te overleggen wat er nu moest gebeuren, ook hij heeft niet direct een oplossing voor dit probleem, wel heeft hij al een tijdelijk adres gemaakt voor het forum, www.exploramc.tk. Ik begin te overleggen met Mytherious en Hengelaartje wat we nu moeten gaan doen en al snel zijn we erover uit dat we niet op dit voorstel ingaan maar een .nl domein nemen, omdat dit vele malen goedkoper is.


Daarmee ontstond gelijk het volgende probleem, www.explora.nl is al bezit, hetzelfde geldt voor de .com .net en .org adressen. We beseffen dat we dus een andere naam moeten nemen. Ik stel enkele namen voor als mcexplora.nl of mc-explora.nl maar we worden het erover eens dat dit er gewoon niet mooi uitziet. Rond een uur of 12 komen we dan bijeen om een oplossing te verzinnen voor dit probleem. We bespreken het kosten plaatje wat ik had geschetst naar aanleiding van gisteravond en daarna gaan we al snel door naar het probleem rond de website. Dat we een .nl domein nemen, is al vrijwel meteen duidelijk, maar dan moest er iets met ons adres gebeuren. Na lang discussieren komen we weer terug op Exploria. Er is veel twijfel over omdat sommigen denken dat het verwarring gaat opleveren doordat de namen te weinig verschillen. Ook als ik daarna nog een server vind met dezelfde naam wordt deze optie erg in twijfel getrokken. L104693 is zeer overtuigt en geeft vele argumenten waarom deze naam voor geen verwarring gaan zorgen en dat we al veel groter zijn dan die kleine server. Ik raak steeds meer overtuigt en na een tijdje gaan ook Demolicious en Mytherious mee in het plan en is het besloten.


Vanaf dit moment verlaten we de naam Explora en gaan we als Exploria verder. Met een VPS, een .nl domein en een totaal vernieuwde website. Klaar om onze concurrenten eens goed van katoen te geven en jullie veel speel plezier te bezorgen.


Met vriendelijke groeten,

~unknown5